We houden een winterstop en blikken terug op de historie van de Poedertoren…

De laatste teambuildings zijn geweest en we hebben even rust, want de Poedertoren houdt een korte winterstop. Er staan alweer een hoop leuke teams geboekt voor volgend jaar, dus na oud & nieuw gaan we weer volop van start!

Een beetje introspectie past wel bij de winter, nietwaar? Daarom nemen we je mee naar de start van de Poedertoren.

Het is nu 11 jaar geleden dat we deze hoeve in Blauberg betrokken. Er stond toen een bouwval waar een bejaarde boer nog altijd in woonde. Wij, Linda en Rudy, hadden tot dan toe altijd in Kortenberg gewoond.

Echte natuur- en dierenliefhebbers

Rudy was al jaren manager in de leasing en automotive sector. Linda deed de administratie bij een Zwitserse fietsenproducent. Jawel, nette kantoorbanen! In onze vrije tijd waren we altijd al echte natuur- en dierenliefhebbers. Honden, katten, paarden en pony’s – ze hadden altijd al een grote plek in ons hart…

We verdiepten ons door de jaren heen steeds meer in het zo natuurlijk mogelijk houden van onze paarden : veel bewegingsruimte, goed ruwvoer, hoefverzorging zonder ijzers en een respectvolle behandeling staan daarin centraal. En zo ontstond ons idee om een plek te creëren waar ook andere paarden zo konden leven. We kochten de hoeve in Blauberg, aan de Poedertoren nummer 5.

Creatief improviseren in de buitenlucht

Die eerste jaren stonden in het teken van creatief improviseren. We woonden in een caravan op het terrein – en dat terwijl we net toen een paar hele strenge winters hadden. Zo hebben we meermalen midden in de nacht, bij -15 graden, de waterleidingen moeten repareren. In die tijd organiseerden we veel buitenritten en ponykampen. Herinneringen voor het leven voor vele kinderen en tieners!

Paarden poedertoren
Veelzijdige plattelandsvergaderzaal

Toen onze nieuwe hoeve er stond, konden we verder met ons plan om het buitenleven te combineren met Rudy’s rijke ervaring in de zakenwereld. Op de grote bovenverdieping van onze hoeve richtten we een veelzijdige ruimte in voor teambuildings en vergadersessies. Linda, die in haar jonge jaren een koksopleiding heeft genoten, verzorgt verse lunches, diners, borrels en barbeques.

Escape room in plattelandsstijl

Inmiddels zijn we een begrip in de Merode, en helemaal tot in Brussel en Antwerpen. We hebben sinds 2017 ook een plattelandsvariant van een escape room : de razend populaire geheime kamers. Nadat er weer een team gierend van de lach samen een mysterie heeft opgelost, horen wij telkens weer “De sfeer is hier heel bijzonder. We komen hier tot rust en voelen ons helemaal thuis!”

Wij vinden het nog altijd een eer dat jullie die ervaring hier bij ons komen beleven. Dank en graag tot in 2020!