Goed draaiende teams zetten betere prestaties neer. Maar hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting en maak je van samengestelde teams een gesmeerde machine?

Teambuilding is hierbij de gedroomde oplossing, maar helaas niet elke teambuilding leidt tot de gewenste effecten. Hoe zorg je ervoor dat de volgende teambuilding dag geen vrijblijvend bedrijfsuitstapje wordt maar een blijvend resultaat heeft voor de motivatie, productiviteit en samenwerking van het team?

De 3 belangrijkste doelstellingen voor bedrijven en organisaties zijn:

  • Communicatie en samenwerking verbeteren
  • Creativiteit en dynamiek stimuleren
  • Efficiënter werken binnen de organisatie

Het ideale teambuildingsprogramma dient dus op deze 3 niveaus te werken: efficiëntie, communicatie en creativiteit. De voor de hand liggende teambuildings zoals paintball, wijnproeven, karting, of kookles mogen dan wel leuk en ontspannend zijn, maar ze dragen niet echt bij tot een betere teamwerking. ….

Het effect van een teambuilding is veel groter wanneer een activiteit zowel fun weet te combineren met creativiteit, uitdaging, open communicatie, zelfontwikkeling, feedback en samenwerking. Wil je met je team een geslaagde teambuilding realiseren dat is het absoluut noodzakelijk dat bovenstaande elementen aanwezig zijn.

Interesse in onze aanpak en programma’s?